Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Tre modiga

Tre modigaTre modiga är en speciell bilderbok. Enligt förlaget är det en sällsynt underfundig och inspirerande bok om vår gränslösa förmåga att hitta på, tänka och berätta. Kanske låter det lite svårbegripligt till en början. Men efter att ha läst boken inser man snart att det är en väldigt bra beskrivning. Boken handlar om Kaninen, Räven och Lilla Björn som vaknar och är sugna på ett äventyr.

Långt borta hörs ett rop på hjälp.

Någon är i fara och måste räddas.

Tre modiga ger sig av.

Allt längre ut i det farliga.

Men hur kan dom samtidigt vara kvar hemma i lådan?

Inga problem om man är Kaninen, Räven och Lilla Björn.

Det äventyr som djuren är med om utspelar sig egentligen i deras fantasi. Kanske alla barn inte förstår det, men om de gör det så är det en bra ingång till att prata om fantasi och verklighet och allt som hör till. Boken har häftiga, serietidningsliknande, illustrationer som för handlingen framåt. Det råder högt tempo, det är mycket spänning, men också en hel del humor. En rolig och fartfylld bilderbok för barn i 3-6-års åldern.

Tre modiga är skapad av Johan Althoff och Robert Nyberg och ges ut av Alfabeta bokförlag. Den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.