Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vi mot er

Vi mot erI augusti lyssnade jag till Fredrik Backmans Björnstad, en bok som jag till min stora förvåning insåg att jag verkligen älskade. Efter lång väntan har jag äntligen fått läsa uppföljaren, Vi mot er, och jag tyckte lika mycket om den. I den här boken berättas det om vad som hände i Björnstad månaderna efter de fruktansvärda händelser som skakade staden i första boken. Det handlar framförallt om rivaliteten mellan Björnstad och grannstaden Hed, om att hockeylaget i Björnstad ska läggas ner men som räddas i sista stund och sedan om den ursinniga kampen om pengar, makt, politik och överlevnad som härjar mellan rivalerna och som slutligen exploderar när städernas båda hockeylag möts. Det handlar om hockey, om vad den sporten gör med en stad som lever för sitt hockeylag. Men framförallt handlar den om människorna, alla de människor som lever för hockeyen eller som lever i skuggan av den.

Jag vill inte spoila något, för jag vill verkligen att ni läser båda de här böckerna, så jag berättar inte så mycket om handlingen. Däremot kan jag säga att jag är helt såld på Fredrik Backmans sätt att skriva, hans språk och hans förmåga att skildra relationer, vänskap, kärlek, småstadsliv och vardag är det få som har. Det blir så otroligt levande och fängslande att läsa om alla karaktärerna. Böckerna tar också vändningar lite nu och då, han väjer inte för att skildra även mörka ämnen, så man blir överraskad emellanåt, vilket ju är kul att få bli som läsare. Dessutom väcks det så mycket tankar och funderingar under läsningen, vilket gör att man blir utmanad i sin läsning. Det här är helt enkelt måste-läsning för alla, oavsett om man gillar sport eller inte.

Vi mot er är utgiven av Forum och finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.

En kommentar till Vi mot er