Det handlar om oss

Det handlar om ossHäromkvällen sträckläste jag ut ungdomsboken Det handlar om oss. Boken handlar om Johan och Malin, två sinsemellan väldigt olika personer som träffas och faller handlöst för varandra. Johan är en populär kille som verkar ha allt. Han är snygg och spås ha en lysande framtid som hockeyspelare. Malin är nyinflyttad i Östersund och för henne innebär flytten att hon kan fortsätta träna och tävla med sin häst, med siktet inställt på SM i dressyr. Det stora problemet mellan Johan och Malin är att Johan inte alls gillar hästtjejer – och att Malin har dåliga erfarenheter av hockeykillar.

I baksidestexten står det att ”Det handlar om oss är en berättelse för unga vuxna om kärlek och vänskap. Om att växa och utvecklas som människa. Om att passa in. Om att utmana sina värderingar och om att upptäcka att den spikraka vägen till framtiden inte är så spikrak som man tror”. Det är en rätt bra beskrivning. Det här är en bok som främst handlar om relationer och om att mogna, växa upp, hitta sin identitet. Egentligen en ganska traditionell ungdomsbok alltså, men ovanligt välskriven. Häst- och hockeytemat ger dessutom en extra krydda. Jag som älskar hästar tycker att det är jättekul med en hästbok som har lite äldre huvudpersoner än de flesta andra hästböcker brukar ha. Jag har noll koll på hockey, men upptäckte att det faktiskt var riktigt kul att läsa om den världen också och få en inblick även i den sporten. Jag gillar verkligen att boken utspelar sig i Östersund. Dels för att det alltid är kul med böcker som utspelar sig ute i landet, på andra ställen än typ Stockholm, men dels också för att jag har spenderat en hel del tid i just Östersund, bland annat gifte jag mig där 🙂 Det är alltid roligt att läsa böcker om miljöer man väl känner till, tycker jag.

Det här är Åsa Ringdahls debut och jag är definitivt sugen på att läsa mer av henne, så jag hoppas hon fortsätter skriva. Det handlar om oss är utgiven av Hoi förlag och finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.