Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

augusti 2019
M T O T F L S
« jul    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Hjälp mig hitta Pappakatt

Hjälp mig hitta Pappakatt!Hjälp mig hitta Pappakatt är en interaktiv bilderbok som bygger på en rolig idé. Boken handlar om Fläcken som letar efter sin försvunna Pappakatt. Som läsare blir man indragen i berättelsen redan på första uppslaget eftersom man får välja vart Fläcken ska leta efter Pappakatt och därmed också hur berättelsen ska gå vidare. Det kan gå till så att det står ”Ska Fläcken gå till soffan i vardagsrummet där de brukar mysa, fortsätt till uppslag 10” eller ”Ska Fläcken gå till ladan där Pappakatt brukar kura ihop sig i höet, fortsätt till uppslag 12”.

Det är ett kul upplägg som gör att läsningen räcker längre samt att den gör läsningen mer varierad. Samtidigt blir det lite rörigt när man ska bläddra fram och tillbaka, så det blir mer likt lek än någon lugn läsupplevelse, inget att rekommendera som godnattsaga alltså. Ett plus för de enkla, färgglada illustrationerna av Pia-Lena Björnlund. Boken är utgiven av Idus förlag. Den är skriven av Pim Thunborg. Den finns att köpa bland annat på Adlibris och på Bokus.