Höstenkät

Lottens bokblogg har skapat en höstenkät som jag blev sugen att svara på:

  1. Vad är det bästa med hösten?
    Att det är så vackert ute. Fortfarande varmt nog att gå på långpromenader, ingen jobbig snö, färgexplosion tack vare träden och så lugnet i skogen. Men det är lika skönt att få tända upp en brasa och krypa upp i soffan med en bra bok. Hösten är också en nystart för mig. Det hör nog ihop med att jag pluggat så mycket och nu också jobbar i skolans värld. Jag köper ny almanacka, planerar den kommande terminen och för mig är hösten nog mer en nystart än nyår som ju ligger mitt i ett läsår.
  2. Tips på en bra bok som utspelar sig på hösten?
    Det borde finnas hur många som helst, men den jag kom att tänka på är Höstoffer av Mons Kallentoft.
  3. Vilken bok ser du fram mot mest den här hösten?
    De tre böcker jag först kom att tänka på är Skuggorna ruva av Jonas Moström, Franscesca av Lina Bengtsdotter och Det som göms i snö av Carin Gerhardsen. Tre deckare alltså. Deckare passar bra att läsa på hösten.
  4. Har du någon speciell läsutmaningen den här hösten? Eller låter du inspirationen styra?
    Ingen läsutmaning mer än att försöka hinna läsa alla hyllvärmare och framförallt recensera ikapp det jag ligger efter med på grund av min sjukdom. Samtidigt vill man ju hinna med alla nyutkomna böcker och så blir det ju som vanligt en hel del läsning till jobb och skola.
  5. Har du något speciellt inplanerat den här hösten som du kan se fram mot?
    Jag skriver min uppsats/examensarbete och tar förhoppningsvis examen efter jul. Jag funderar på att gå på Deckarfestivalen i Sundsvall i november. Annars är det nog mest att bli frisk och börja jobba igen efter operation som är det första målet.
  6. Är det någon film eller TV-serie som du ser fram mot att se den här hösten?
    Säsong två av Vår tid är nu ser jag fram emot att följa. Och nya serien Sthlm Requim. Och så följer jag och maken Vikings som börjar nästa vecka.