Helgfrågan Vecka 42

Denna vecka undrar Mias bokhörna hur man ska kunna spara tid till läsning. Ja, tyvärr är det ju så att det finns alldeles för mycket böcker man vill läsa och alldeles för lite lästid. Jag som jobbar heltid, pluggar halvtid och har fyra barn vet alltför väl hur det är att vilja ha mer lästid än det ryms i ens vardag. Jag försöker helt enkelt stuva in lästid där det går. Har flera böcker på gång samtidigt, vilket innebär att jag kan läsa nästan oavsett vart jag är. Jag lyssnar på en bok i bilen och pendlar med bil till och från skola, förskola och jobb. Jag har läsplatta och Storytel på mobilen, så jag läser till exempel i väntrum. Jag hann faktiskt läsa 200 sidor häromkvällen när jag åkt ambulans in till sjukhuset och så småningom väntade på att få bli utskriven. Jag läser nästan alltid på lunchrasten på jobbet, dock oftast kurslitteratur just nu. Det händer att jag läser på toa. Sen är det ju kvällarna som så ofta tillbringas framför teven. Jag slötittar sällan på teve, jag läser hellre. Däremot tittar jag på en del tv-serier som jag aktivt väljer att titta på, för att jag ser dem med maken och det är ett sätt för oss att umgås när barnen somnat. Ja, det blev kanske inte mycket till tips där, det är ju svårt att trolla fram lästid. Men att alltid ha en bok med sig är väl mitt bästa tips, då kan man läsa så fort möjlighet ges. Och idag är det ju så enkelt att ha en bok med sig eftersom vi ju faktiskt inte längre behöver släpa på fysiska böcker om vi inte vill.

Bonusfrågan är kort och gott: Vad ska du hitta på i helgen. Det blir en lugn helg här, jag har nyligen opererat mig och orkar inte så mycket. Umgås med barnen och maken, läsa, städa lite och baka är väl de planer jag har. Inte så mycket mer avancerat än så 🙂

8 thoughts on “Helgfrågan Vecka 42

  1. Vi låter rätt lika. Jag arbetar också heltid ,har fyra barn och hoppas till våren plugga halvtid. Jag lyssnar mycket på ljudböcker det är min räddning då jag inte alls hinner läsa så många fysiska böcker just nu.

  2. Jag hade också mycket lästid när jag låg på sjukhuset, men det är kanske inte så kul ändå. Hoppas att det inte var något allvarligare trots ambulansfärd?

Comments are closed.