Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

juni 2019
M T O T F L S
« maj    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Lilla Kanin

Lilla Kanin badar  Kan du trösta Lilla kanin?

Jag har läst två pekböcker om Lilla Kanin för minsta dottern.

I Lilla Kanin badar är det dags för Kanin att bada i baljan. Som läsare får man vara med och hjälpa till. Man uppmanas att ropa på Lilla Kanin, hälla schampo på honom, hålla för hans ögon, torka honom och blåsa honom torr.

I Kan du trösta Lilla Kanin har han ramlat och läsaren måste trösta honom, blåsa där han gjort sig illa, torka hans tårar och sätta på ett plåster.

Det här är enkla pekböcker med lite text och tydliga bilder. Böckerna är i klassiskt pekboksformat med hårda kartongsidor med rundade hörn. Det som gör att de sticker ut är förstås interaktiviteten som läsarna uppmanas till. Det gör läsningen roligare och man kan också variera läsningen lite tack vare den. Det ska också finnas en tredje bok i samma serie som heter God natt min lilla Kanin.

Både Lilla Kanin badar och Kan du trösta Lilla Kanin finns att köpa på Adlibris (här och här) och på Bokus (här och här). De är utgivna av Alfabeta.