Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

augusti 2019
M T O T F L S
« jul    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Om natten

Om natten  : en bok om allt som händer medan du sover (inbunden)Om natten är en bok som handlar om allt som händer medan du sover. Trots det lilla formatet är det en kapitelbok med fyra kapitel: Den mystiska natten, De som är vakna när du sover, Vad som händer i sömnen och Drömmar. Det första kapitlet handlar om själva natten, varför blir det natt egentligen och varför blir det mörkt? Hur funkar det med skuggor och varför ska man egentligen akta sig för mörkret? Nästa kapitel handlar om varför man sover om natten och om de som är vakna och jobbar om nätterna. Här kan vi också ta del av hur djuren gör. Vilka sover om natten och vilka är vakna. Det tredje kapitlet fokuserar på sömnen. Vad händer i kroppen, vad händer om vi inte sover, och vad har vi egentligen för ljud för oss medan vi sover? Till sist handlar det om drömmar av olika slag, från sanndrömmar till mardrömmar.

Det här är en intressant bok om allt som händer på natten. Perfekt för alla vetgiriga ungar, men också för alla som är mörkrädda så de får veta vad mörkret egentligen är och att det inte är så läskigt egentligen. Om natten är skriven av Embla Sue Panova och de färgstarka illustrationerna med många fina detaljer har Lina Sandquist gjort. Boken är utgiven av Idus förlag och kommer i nyutgåva i höst till både Adlibris och Bokus.