Jag tappade min tand

Jag tappade min tand (inbunden)Jag tappade min tand är en bilderbok om att just tappa en tand. Huvudpersonen har en lös mjölktand som hen vickar på. Den hänger jättejättelöst och det är så frestande att bara vicka, vicka, vicka. Och PLOPP så är den lös och i munnen finns bara ett hål kvar. Men nu vill huvudpersonen ha någon att visa upp tanden och gluggen för. Helst någon med storögd, beundrande blick, det är man väl värd efter allt detta vick? Men huvudpersonen letar i skogen och i staden, vid torget och strandpromenaden. En vän som vill se på ens tappade tand kan vara lite knepigt att hitta ibland. Och rätt som det är, mitt i jakten på en vän som vill se tanden, så tappas den igen, fast på marken. Nu finns varken tand eller kompis, så jakten går vidare. Och plötsligt, till slut, så finns den där, en nyfunnen vän, och vips uppenbarade sig även tanden.

Ja, tänk, vilken tur att jag tappade tanden!
Och tänk, vilken tur att vi äntligen fann den!
Och tänk, vilken tur att jag träffade dej!
En tand, och en kompis, det räcker för mej

Jag tappade min tand är en galet rolig bilderbok på rim av Nils Andersson med bilder av Sanna Mander. Det är mysigt, roligt, fyndigt, färgglatt och detaljrikt.

Kommentera