Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

december 2019
M T O T F L S
« nov    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Puck och Kanin räknar

Puck och Kanin räknarPuck är tillbaka igen! Puck som vi känner igen från bilderböckerna Puck går till frisören, Puck flyger flygplan, Puck får ett syskon, Puck går på bio och Puck lär sig cykla. I Puck och Kanin räknar får vi träffa Puck och hennes gosekanin. De tycker att räkna är det roligaste som finns. De börjar med att räkna sina fingrar medan de väntar på mat. Sedan räknar de köttbullar, fingerväntar, kakor, makaroner, monster och mycket annat. Puck skrämmer Kanin som hellre vill räkna med glass istället för monster. De räknar ända upp till tio glasskulor! Sedan räknar de ända upp till hundra! Och mamma lär Puck och Kanin att räkna i huvudet. De räknar i tvättstugan, i mataffären, i skogen och i sängen. Men när de ser de oändligt många stjärnorna är det nog dags att sluta räkna. I alla fall för denna gång.

Jag har gillat alla böcker om Puck. Hon är en härlig karaktär som man gärna vill läsa mer om. Böckerna har humor och charmiga illustrationer. Puck och Kanin räknar är en ny favorit. Precis som tidigare böcker håller den för många omläsningar. Barn i förskoleåldern, som boken vänder sig till, brukar tycka om siffror och räkning och den här boken uppmuntrar till detta på ett positivt sätt. Den här boken har ett större format än övriga i serien och det är ingen nackdel eftersom de detaljrika illustrationerna får mer plats att breda ut sig på. Här finns så mycket att se, upptäcka, utforska och räkna. En bok som det dröjer länge innan man blir trött på.

Puck och Kanin räknar är skriven och illustrerad av Annakarin Garhamn och utgiven av Bonnier Carlsen. Den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller på Bokus.