Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

februari 2020
M T O T F L S
« jan    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Knuttes hus

Knuttes husKnuttes hus är en bilderbok skapad av Barbro Lindgren och Emma Adbåge. Knutte tröttnar på mammas tjat och flyttar till ett eget hus. Ingen tjatar, allt är tyst. Men han får inte vara ifred särskilt länge i sitt nya hus. Snart kommer en katt och vill flytta in. Sedan kommer en hund, en gris, en häst och så vidare. Alla får plats i Knuttes hus. Men när också en noshörning och ett lejon kommer börjar Knutte undra hur många som egentligen ska få plats. Och visst längtar han lite efter mamma trots allt. Knutte flyttar hem igen.

Själva storyn är inte alldeles ny, den finns i några varianter redan. Men den är rolig för de yngre barnen. Berättelsen bygger på upprepning och dessutom får man träffa en massa djur. Man kan också passa på att diskutera det där med att ha ett eget utrymme, att ha möjlighet att få bli lämnad ifred när man har behov av det. Och att olika människor har olika behov när det gäller social samvaro.

Boken är illustrerad av Emma Adbåge och det garanterar förstås charmiga illustrationer med såväl humor som värme och många detaljer att titta närmare på. Knuttes hus är utgiven av Rabén & Sjögren och den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris och på Bokus.