Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Emmy Moréns dubbla liv

Emmy Moréns dubbla liv (Rabén & Sjögren) är Barbara Voors första ungdomsroman. Hon har tidigare gett ut många välkända vuxenromaner, men nu har hon alltså skrivit en bok för ungdomar. Dock måste jag säga att den är minst lika läsvärd för vuxna. Det är en riktigt bra bok och jag gillar Barbara Voors sätt att skriva.

Boken handlar om Emmy Morén, en 15-årig tjej som nyss börjat på gymnasiet. Hon har inga kompisar och föräldrarna har nyss skiljt sig. Hon känner sig ensam, förvirrad och uttråkad. En dag googlar hon på sitt eget namn och hittar en 29-årig skådespelerska med samma namn som hon själv. De börjar mailväxla, men snart undrar de båda två: kan man skriva till den blivande versionen av sig själv?

Emmy Moréns dubbla liv är alltså en brevroman, eller mailroman för den som så vill. Inte ett format jag vanligen brukar läsa eller uppskatta, men jag tyckte ändå mycket om den här boken. Den har många bottnar. Tidsperspektivet gör storyn mer kittlande, spännande och gripande. Man lämnas med många frågor. Vad har egentligen hänt? Vem skriver till vem? Man börjar tänka på sitt eget liv – hur det är, hur det har varit, hur det kommer att bli. Det är ingen bok man glömmer direkt man läst den. Nu är jag sugen på att läsa Voors vuxenböcker också.