Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Teckna drakar

Till min glädje har det kommit en till bok i Bonnier Carlsen serie Teckna. Det här är den nionde boken i serien. Tidigare har följande böcker släppts, Teckna djur, Teckna ansikten, Teckna film, Teckna fantasy, Teckna manga, Teckna hästar, Teckna mera manga, Teckna människor.  Senaste boken heter Teckna drakar. Det här är jätte fina böcker. Fyllda med inspiration.

I Teckna drakar får man lära sig det mesta om hur man ritar drakar. Drakar av alla de slag, både fantasifulla  och från världens alla hörn. Med hjälp av streckfigurer och enkla former lär man sig hur man bygger upp drakarna från grunden. Man får även lära sig hur man med hjälp av ljus, skugga och komposition kan skapa dramatiska effekter.

Esbjörn Jorsäters  böcker har blivit en storsäljare och de används på otaliga teckningskurser. Jag förstår varför. Här finns grunderna i teckning. Och det är roligt att man snabbt kan åstadkomma figurer och se hur man utvecklar sina kunskaper.