Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Oliver flyger

Böckerna om Oliver och hans lillasyster Emma recenserade jag här för lite mer än ett år sedan. Härligt pedagogiska böcker som bland annat handlar om hur det är att vara sjuk och att flytta. Nu har det kommit en ny bok i serien, Oliver flyger. I den boken ska Oliver och Emma åka till Paris för att hälsa på sina kusiner. Det blir förstås en spännande resa, men det är många steg de måste gå igenom innan de är framme. Precis som i de tidigare böckerna är det kort, enkel text och varma, uttrycksfulla bilder. Boken har ett smidigt format, vilket gör den enkel att ta med sig överallt. Oliver är fyra år gammal och boken passar därför barn i ungefär samma ålder, 3-6 år ungefär. Perfekt att läsa inför första semesterresan i sommar.

Boken Oliver flyger är skriven av Maria Aminoff, illustrerad av Nathalie Uppström och utgiven av Aminoff Creative AB.

Läs mer på Oliver och Emmas hemsida.