Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Svenska siffror

Svenska siffror är en rolig och annorlunda pekbok där man räknar från ett till tolv på svenska. På uppslaget för siffran ett finns en midsommarstång, intill siffran två finns två träskor och vid siffran sex hittar vi sex stycken tuber kaviar. Det är alltså typiskt svenska saker som finns med i pekboken. Boken går också framförallt i färgerna blått och gult. Under varje siffra står det vad siffran heter på svenska och på engelska. Det här är en kul pekbok som också lär barnen våra svenska traditioner, men den är också skojig att ge bort till kompisar som bor i andra länder. Pekboken är i hård papp med rundade hörn, vilket gör den lätt att bläddra i för små barnhänder. Svenska siffror är utgiven på B Wahlströms bokförlag. Författare till boken är Linda Fridh och Pernilla Lonhage. Det är också Pernilla Lonhage som har gjort de härligt underbara illustrationerna.