Live to win

Jag har inte läst så många självbiografier i mitt liv. De som jag har läst är ”eländesskildringar” av personer som varit med om tragiska liv och det är visserligen intressant att läsa dem också, om inte annat för att få perspektiv, men jag har länge velat läsa en inspirerande och peppande självbiografi av en person som har lyckats. Nu har jag hittat rätt bok och den läste jag ut idag – Live to win av Andreas Carlsson. Den var suverän!

Andreas Carlsson är idag en av världens mest framgångsrika låtskrivare och musikproducenter, med rader av världshits och miljontals sålda skivor i bagaget. Men resan dit har varken varit spikrak eller enkel. Från den misslyckade artistkarriären via de viktiga åren på legendariska Cheiron på Fridhemsplan i Stockholm, till arbetet med egna tv-program och världsberömda popstjärnor i såväl Sverige som USA. En glamourös tillvaro kan tyckas, men också full av motgångar och hårt arbete.

Andreas Carlsson blev känd för Sverige när han var en av domarna i Idol-juryn, men innan dess var han en riktig doldis. Han är egentligen extremt stor, men i Sverige har han lyckats hålla det hemligt. Han har skrivit låtar till mängder av världskända artister. Han är miljonär och har levt lyxliv i Hollywood. Han har en son tillsammans med Hannah Graaf. Det är helt otroligt vad människan har upplevt under sina 36 år – vilka människor han jobbat med och vilka hits han skrivit. Det är som en dröm. Och det är det som förmedlas genom hela boken, att vem som helst kan lyckas med sina drömmar. När man läser boken blir man grymt imponerad och även inspirerad! Andreas Carlsson var inte född med guldsked i munnen och hans uppväxt var inte enkel. Men han hade en tro och en stor kärlek till musiken. Han är beviset för att med hårt arbete, lite tur och timing samt en enorm drivkraft så kan man förverkliga sina drömmar. Den här boken rekommenderar jag till alla. Man behöver inte alls vara intresserad av musik för att tycka om boken utan jag tror att vem som helst kan bli supertaggad av att läsa om Andreas och hans liv. Boken är väldigt lättläst och språket flyter på bra. Andreas skriver på ett personligt sätt och med en hel del humor och självdistans. Live to win – låtarna som skrev mitt liv är skriven av Andreas Carlsson och utgiven av Norstedts.

3 thoughts on “Live to win

Comments are closed.