Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

april 2018
M T O T F L S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Färgerna – boken för alla barn som är nyfikna på färger

73770309_o_3.jpgPernilla Stalfelt har nyligen utkommit med boken Färgerna. En bilderbok fylld med färger i olika nyanser. Den passar alla barn som är nyfikna på olika färger och är sugna på att lära sig mer om färger. Boken har massor av härliga, humoristiska och fantasifyllda bilder. Varje uppslag är tillägnad en kulör, boken har till exempel blåa, röda, gula och gröna uppslag. Det röda uppslaget innehåller mängder av föremål i olika röda nyanser, som en tomat, tuppens kam, solnedgången, hjärtat, sjukdomen röda hund och ett kärlekshjärta. Det blåa uppslaget innehåller saker i blåa nyanser och så vidare. Boken vill gärna förmedla att en färg inte alltid är likadan, utan att det finns många nyanser av en och samma färg. Färgerna är en underbar bok där barnen kan lära sig färgerna på ett roligt sätt.

Bokinformation:
Titel: Färgerna
Författare: Pernilla Stalfelt
Illustratör: Pernilla Stalfelt
Förlag: Eriksson & Lindgren
Övrig info: Bilderbok, 40 sidor. Utgiven 2008. Passar barn från 0-5 år.

0 kommentarer till Färgerna – boken för alla barn som är nyfikna på färger

  • Jenny Ahlm skriver:

    Vilken rolig bok, skulle passa min dotter, som just nu älskar Spöket Laban boken där Labans pappa bli sjuk och får blå, grön, gul, röd m.m. sjukan.