Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hemska Harald

Hemska Harald

 Riddarskolan – Hemska Harald (Bonnier Carlsen) ingår i LättattLäsa serien. En serie som är utmärkt precis när man börjat lära sig läsa. Språket är modernt och lättläst, precis som det ska vara. Bilderna i boken är färgglada och roliga att titta på. Innehållet består av en blandning av skolmiljö och riddarliv. Det finns även fler lättlästa böcker om Riddarskolan. Den här bok är tillräckligt spännande för nybörjarläsarna och lyckas hålla intresset uppe genom hela boken skulle jag tro. 

Barnen i riddarskolan sitter på lektionen. Plötsligt hörs ett hemskt tjut, Buuuu. Lärare Rodrick lugnar barnen och säger att det är ingenting att oroa sig för. Men Fiona säger att det låter som ett spöke! Barnen vill undersöka var ljudet kommer ifrån och vad det är. Men de blir stoppade av sin lärare. Tillslut avslöjar läraren Rodric att det visst är ett spöke, hemska Harald som är känd för att var elak. De vuxna vågar inte konfrontera honom. Så barnen tar själva itu med spöket. Och sagan får ett oväntat slut.

En kommentar till Hemska Harald

  • Hemlige bokvännen skriver:

    Hej hopp! Det är jag som är din hemliga bokvän. Det ska bli kul att se vad du brukar läsa och göra.