Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

april 2019
M T O T F L S
« mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Birger – det lilla Storsjöodjuret

Birger – det lilla Storsjöodjuret är son till Nessie, sjöodjuret som bor i sjön Loch Ness. Men Birger bor med sin pappa i sjön Storsjön. Han har också en syster, Harriet, som bor med mamman i Skottland. Mellan de båda sjöarna går det som tur är en tunnel så de kan träffas med jämna mellanrum.

Det finns än så länge tre härliga bilderböcker om Birger. Den första boken, Birger – det lilla Storsjöodjuret, handlar om skattjakt, skidåkning, pruttbubblor, tårtfrukost och om att göra någon glad utan att förvänta sig något tillbaka. Den andra boken, Birger reser till mamma, handlar om när Birger och pappa ska bege sig den långa vägen till Skottland för att hälsa på mamma. Boken handlar om att resa, ett ägg, en såg och om att inte alltid få som man vill, men att det kan bli bra ändå.

Den tredje boken om Birger, Piraterna, har nyligen kommit ut. Den handlar om guldpengar, papegojor, en flagga och förstås ett riktigt spännande äventyr med skäggiga pirater. I boken så har Piraterna kommit till Storsjön igen. De vill stjäla pappas skatt. Men det tänker inte Birger och Harriet gå med på! De utarbetar en plan, som slutar med att piraterna blir bortskrämda!

Böckerna om Birger passar för barn mellan 3-6 år. De är roliga, lättlästa, spännande och historierna har ett bra driv. Bilderna är fantastiska, de är färgglada, innehållsrika, tydliga och charmiga. Bilder och text samspelar superbra med varandra och är helt perfekt anpassade för målgruppen. Författare till böckerna är Sara Strömberg, journalist på Länstidningen, och illustratör är hennes sambo, Anders Nilsson, illustratör och AD på reklambyrån Syre i Östersund. De efterlyste på Birgers facebooksida vad den tredje boken skulle handla om och en 8-årig pojke från Aspås föreslog pirater, så på den vägen är det. Nu längtar jag bara efter kommande böcker om Birger, för det här är en bilderboksserie som uppskattas av såväl barn som vuxna!