Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

Undersökningar

Vad vill ni se mer av här på bloggen?

View Results

Loading ... Loading ...
Temaläsning 2016

Januari - Sanna berättelser
Februari - Kärlek, relationer och feelgood
Mars - Kvinnliga författare
April - Deckare
Maj - Barnböcker
Juni - Hyllvärmare
Juli - Historiska böcker
Augusti - Ungdomsböcker
September - Faktaböcker
Oktober - Fantasy och övernaturligt
November - Skräck och spänning
December - Jul och nostalgi

december 2016
M T O T F L S
« Nov    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Långt ifrån liten

Långt ifrån liten är fortsättningen på Långt ifrån cool och Långt ifrån kär. Böckerna är skrivna av Ingrid Olsson och riktar sig till barn mellan 9-12 år. Böckerna handlar om kärlek, vänskap och svek. Efter sommarlovet är det dags för Linnea och hennes klasskompisar att börja sexan. Hon blir alldeles pirrig när hon tänker på det. Men efter ett besök på högstadiet känner sig Linnea mest bara liten och töntig. Hennes kompisar börjar spana på högstadiekillarna och hennes bästis blir till och med tillsammans med Tor i sexan. Linnea känner sig barnslig, men hon vill inte följa med på deras knäppa grejer, som att hänga i centrum och skolka. Men samtidigt vill hon ju inte heller hamna utanför eller förlora sin bästis. Vad ska hon göra? Ingrid Olsson är superbra på att skriva träffande böcker. De är enkla att känna igen sig och leva sig in i. Säkerligen blir även denna bok en favorit för barnen i mellanåldern.

Comments are closed.