Boken om Gittan – en samlingsvolym

Pija Lindenbaum har skrivit de underbara böckerna om Gittan. I den här samlingsvolymen finns de två första böckerna om Gittan samlade: Gittan och gråvargarna samt Gittan och fårskallarna. Självklart finns dessa också att köpa separat. En tredje bok om Gittan har också kommit ut, Gittan och älgbrorsorna.

Gittan och gråvargarna 

Gittan är en ganska ängslig liten tjej. Hon vågar inte göra läskiga saker, som dagiskompisarna gör. En dag när hon är ute på utflykt med sitt dagis så råkar hon komma ifrån fröken och de andra barnen. Snart blir det mörkt och då dyker gråvargarna upp. Hon upptäcker att hon inte är rädd för dem utan leker med dem och sover med dem. På morgonen går hon tillbaka till sitt dagis. En spännande bok som handlar om mod och att våga möta sin rädsla.

Gittan och fårskallarna

 I den här boken är Gittan på semester och bor med mamma och pappa på hotell. På hotellet finns inga barn och inga leksaker. Bara tråkiga vuxna som solar och badar. Gittan vill inte alls bada. Hon smiter iväg och då hittar hon en sandstrand och en ö med fem får som behöver hjälp.

Båda böckerna är charmiga och omtyckta bland barnen. Texten är modern och humoristisk. Bilderna är färgsprakande och uttrycksfulla. Böckerna rekommenderas verkligen!