Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

april 2020
M T O T F L S
« mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

När prinsar stannar hemma

Per Gustavsson har vid det här laget gett ut en hel rad med böcker om prinsar och prinsessor. När prinsar stannar hemma är den senaste i raden. Den handlar om en prins som hade tänkt sig att ta en lugn hemmadag och bara dricka varm choklad och mysa med hamstern Herman. Men snart upptäcker han att rövare har tagit sig in i slottet. Och inte nog med det – det är också svartdrakar och Oggligronker som dyker upp. Vips försvann prinsens lugna hemmadag. Återigen har Per Gustavsson skrivit en härlig bilderbok som utmanar stereotyoerna kring prinsar och prinsessor, manligt och kvinnligt. Jag gillar dessa böcker skarpt och välkomnar ytterligare en bok till samlingen. Boken är utgiven av Natur & Kultur.