Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2019
M T O T F L S
« Dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kivi och den gråtande goraffen

Nu har uppföljaren till Kivi och Monsterhund kommit. Den nya boken heter Kivi och den gråtande goraffen. Denna gång vill Kivi ha en gorilla och alla som känner Kivi vet ju att det brukar bli som Kivi vill. På ett eller annat sätt… Inte helt utan strapatser dock, och denna gång dras också hela Kivis familj in i jakten på en gorilla.

Boken är skriven av Jesper Lundqvist och illustrerad av Bettina Johansson. Den är utgiven av Olika förlag. Texten är rimmad och väldigt humoristisk. Bilderna är lite femtiotalsinspirerade med massor av härliga detaljer att se och upptäcka. Den som minns Kivi och Monsterhund minns kanske också att det var den första bilderbok som använde ordet hen istället för hon eller han. Den här boken fortsätter på samma sätt och utmanar såväl språket som de traditionella genusnormerna.