Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kivi och den gråtande goraffen

Nu har uppföljaren till Kivi och Monsterhund kommit. Den nya boken heter Kivi och den gråtande goraffen. Denna gång vill Kivi ha en gorilla och alla som känner Kivi vet ju att det brukar bli som Kivi vill. På ett eller annat sätt… Inte helt utan strapatser dock, och denna gång dras också hela Kivis familj in i jakten på en gorilla.

Boken är skriven av Jesper Lundqvist och illustrerad av Bettina Johansson. Den är utgiven av Olika förlag. Texten är rimmad och väldigt humoristisk. Bilderna är lite femtiotalsinspirerade med massor av härliga detaljer att se och upptäcka. Den som minns Kivi och Monsterhund minns kanske också att det var den första bilderbok som använde ordet hen istället för hon eller han. Den här boken fortsätter på samma sätt och utmanar såväl språket som de traditionella genusnormerna.