Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

december 2019
M T O T F L S
« nov    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Dagens julklappstips – Vi gör efterrätt

vi-gor-efterrattPå sistone har det dykt upp många bra mat- och bakböcker för barn. Kanske har det stora intresset för matlagning och bakning hos oss vuxna smittat av sig till barnen. Johanna Westman har skrivit flera böcker om matlagning och bakning för barn och nu har hon precis kommit ut med en ny bok, nämligen Vi gör efterrätt. Förutom att skriva böcker så kan man också se Johanna Westman i teveprogrammet Gokväll och hon håller också i kockkurser för barn.

Vi gör efterrätt vänder sig till barn mellan 9-12 år och den fokuserar på desserter av olika slag. I boken finns efterrätter för både vardag och kalas. Allt ifrån vrålsnabba till lite mer pyssliga. Men alla är enkla att göra och tanken är att barnen ska kunna tillaga efterrätterna på egen hand. Boken har en ringpärm med tålig utsida, vilket passar perfekt i köket.

Recepten är indelade i olika kapitel, så som Choklad, Frukt & Bär, Gå på skattjakt i skafferiet, Pajer & Bakat samt Glass. Det finns massor av goda recept att ta del av, men också massor av goda tips och råd för nybörjaren i köket. Till många av recepten finns också förslag på varianter och andra smakkombinationer. Boken är fylld av läckra bilder och smarta illustrationer. Det är mycket färg och form, vilket barnen brukar uppskatta. Vi gör efterrätt är en jättefin bok för alla barn som är sugna att pyssla på i köket och bjuda kompisarna eller familjen på egengjorda smarriga efterrätter.