Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

april 2019
M T O T F L S
« mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Bokstavs-Skoj och Siffer-Skoj med Klass 1b

bokstavs-skoj-med-klass-1-b      siffer-skoj-med-klass-1-b

Bokstavs-skoj med Klass 1b och Siffer-skoj med klass 1b är två böcker av Helena Bross som är perfekta till nybörjarläsarna som är nyfikna på siffror och bokstäver.

I Siffer-skoj får man öva siffror på många olika sätt tillsammans med karaktärerna som vi känner igen från böckerna om klass 1b, även de skrivna av Helena Bross. I boken får man räkna, måla och klura med siffror, former och mönster. Det är till exempel måla efter nummer, finn fem fel, räkna rätt antal, följa labyrinter, rita rätt klockslag och räkna pengar.

I Bokstavs-skoj får man måla, skriva och träna på både små och stora bokstäver tillsammans med klass 1b. Bland annat får man rita sina klasskompisar och skriva deras namn, öva på att skriva bokstäver, gissa vilka bokstäver som hör ihop, leta efter bokstäver och fylla i bokstäver som fattas.

Det här är riktiga böcker med hårda pärmar. De har omkring 60 sidor vardera som är fullspäckade med roliga pyssel och övningar. På ett lekfullt och pedagogiskt sätt lär sig barnen siffror och bokstäver. Böckerna är också fyllda med charmiga, färgglada illustrationer av Christel Rönns. Båda böckerna rekommenderas varmt till nybörjarläsarna. De är utgivna av Bonnier Carlsen.