Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Tematrio – Sånt en kan äta!

tematrioTemat för denna vecka i Lyrans tematrio är sånt som är ätbart och detta något ska dessutom finnas med i titeln. Berätta om tre böcker vars titel innehåller något att äta!

1. Jag vet att Lyran själv tog med Kalle och chokladfabriken av Roald Dahl, så det känns lite som fusk att ta med den. Men faktum är att den boken var en av mina absoluta favoriter när jag var liten. Nu blev jag så sugen på att läsa den för äldsta dottern! Måste kolla om jag har kvar min.

2. Idag var jag på biblioteket där jag bland annat hämtade hem Carin Gerhardsens senaste, Falleri Fallera Falleralla. Den har inget ätbart i titeln, men det har däremot den första boken som hon inledde sin serie med, nämligen Pepparkakshuset.

3. Kärlekspizzan av Johan Rundberg är en av de barnböcker som står i min oläst-hylla. Jag vet inte så mycket vad den boken handlar om eftersom jag inte har läst den ännu, men pizza är i alla fall både ätbart och väldigt gott!

Vilket roligt tema det var den här veckan! Det var jättekul att titta runt bland de andra bokbloggarnas inlägg – vad otroligt många böcker det finns som har något ätbart i titeln!

2 kommentarer till Tematrio – Sånt en kan äta!