Tematrio – Sånt en kan äta!

tematrioTemat för denna vecka i Lyrans tematrio är sånt som är ätbart och detta något ska dessutom finnas med i titeln. Berätta om tre böcker vars titel innehåller något att äta!

1. Jag vet att Lyran själv tog med Kalle och chokladfabriken av Roald Dahl, så det känns lite som fusk att ta med den. Men faktum är att den boken var en av mina absoluta favoriter när jag var liten. Nu blev jag så sugen på att läsa den för äldsta dottern! Måste kolla om jag har kvar min.

2. Idag var jag på biblioteket där jag bland annat hämtade hem Carin Gerhardsens senaste, Falleri Fallera Falleralla. Den har inget ätbart i titeln, men det har däremot den första boken som hon inledde sin serie med, nämligen Pepparkakshuset.

3. Kärlekspizzan av Johan Rundberg är en av de barnböcker som står i min oläst-hylla. Jag vet inte så mycket vad den boken handlar om eftersom jag inte har läst den ännu, men pizza är i alla fall både ätbart och väldigt gott!

Vilket roligt tema det var den här veckan! Det var jättekul att titta runt bland de andra bokbloggarnas inlägg – vad otroligt många böcker det finns som har något ätbart i titeln!

2 thoughts on “Tematrio – Sånt en kan äta!

Comments are closed.