Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Tematrio: Priser och sånt

tematrio

Veckans tema i Lyrans tematrio är förstås inspirerade av de priser som dominerat rapporteringen från bokbranschen de senaste veckorna: Berätta om tre prisade böcker du läst eller har lust att läsa.

Jag är generellt väldigt dålig på att läsa prisbelönad litteratur, för att inte tala om att jag är ännu sämre på att hålla koll på vilka som fått priser, så jag fokuserar helt enkelt på de böcker som finns i min att-läsa-lista och som varit aktuella för priser och nomineringar den senaste tiden.

  1. När hundarna kommer av Jessica Schiefauer har jag oläst hemma i bokhyllan. Skulle gärna vilja läsa den och därför tänkte jag passa på att vara med i Kulturkollos bokcirkel där den ska diskuteras under de närmaste veckorna. Den är nominerad till Augustpriset 2015.
  2. Jag har länge varit sugen på att läsa Kristina Sandbergs triologi om hemmafrun Maj och inte minst efter att jag lyssnat på hennes sommarprat i somras. Dessutom kommer min pappas släkt från Örnsköldsvik. Den sista delen i triologin, Liv till varje pris, fick Augustpriset 2014.
  3. Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson har jag hört mycket om. Det verkar vara en stark bok som berör. Den fick Bokbloggarnas litteraturpris 2014.

3 kommentarer till Tematrio: Priser och sånt