Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Adventskalender – Pyssel i väntan på julen

Adventskalender – Pyssel i väntan på julen är en adventskalender och pysselbok i ett. Bakom varje lucka finns nämligen ett julpyssel. Det kan vara allt ifrån att tillverka grankulor i papper, cupcake-dekorationer och julkort till ett handtryckt julklappspapper, bowlingspel med tomtenissar. Framsidan av boken kan man riva av och hänga upp på väggen som en traditionell adventskalender. Resten av boken består av beskrivningar och mönster till de olika pysslen.

Boken vänder sig till barn mellan 6-9 år. Men barnet bör vara läskunnigt för att ta del av beskrivningarna och i många av pysslen bör man vara medveten om att barnet kan komma att behöva hjälp av en vuxen. Värt att veta är också att till många av pysslen behövs material, så som knappar, band, tyg, papper av olika slag, nål och tråd, cellofan, tårtpapper och ståltråd.

Jag tycker att det här var ett roligt koncept. Min pysselälskande dotter gillade också tanken på att kombinera pyssel med adventskalender. Tyvärr kändes en del av pysslen för svåra för henne (hon är 8 år) och till många av pysslen behövdes sådant material som vi inte hade hemma. Jag hade behövt titta igenom boken i god tid före 1 december och köpa hem sådant som behövdes, men det tänkte jag aldrig på, utan jag hade nog förväntat mig att det skulle vara sådant som redan fanns hemma. Min dotter tyckte också att beskrivningarna var för svåra att förstå utan en vuxens hjälp, så därför tycker jag att målgruppen snarare borde vara 9-12, alternativt borde det stå tydligare att boken är till för att barnen ska pyssla tillsammans med en vuxen. Men fördelen med denna bok är ju att den också kan användas som pysselbok och inspirationskälla även inför kommande jular, även om man inte då kanske använder den som adventskalender, så på så sätt så räcker den ju länge.

Adventskalender – Pyssel i väntan på julen är utgiven av Lind & Co. Den finns bland annat att köpa hos Bokus.