Pelle Svanslös firar jul

Pelle Svanslös firar julJulen har kommit till Uppsala och Pelle Svanslös och hans vänner längtar efter att få gå på julfest, klä granen och träffa tomten. Den busige kattungen Frallan ska fira jul för första gången och Pelle lovar att lära honom allt han behöver veta. Men julskolan går inte som Pelle tänkt sig, och snart är nästan alla hans vänner arga på honom. Är det någon som förstör för Pelle – någon som vill ha alla julklappar själv? Kanske har Måns ett finger med i spelet?

Pelle Svanslös firar jul är en perfekt högläsningsbok att läsa nu i juletid. Ingrid Flygares illustrationer bygger på Jan Gissbergs klassiska Pellebilder. Berättelserna präglas förstås av Gösta Knutssons klassiska budskap: Trots att Måns, Bill och Bull ständigt försöker ställa till det för Pelle, visar Pelle att julens budskap är att våga vara snäll. Det här är en klassisk och stämningsfull julsaga om de älskade katterna i Uppsala.

Pelle Svanslös firar jul vänder sig till barn mellan 3-6 år, men jag tror att den passar en större målgrupp än så. Boken är skriven av Åsa och Michael Rönn, illustrerad av Ingrid Flygare och utgiven av Bonnier Carlsen. Den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.