Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Tematrio: Litterära fantasier

tematrio

Lyrans tematrio handlar denna vecka om litterära fantasier:

Berätta om tre saker du skulle vilja göra/platser du skulle vilja åka till/karaktärer du skulle vilja möta från litteraturen.

Jag vet att flera andra redan har svarat Hogwarts, men jag kan inte låta bli att svara det jag också, åh vad jag skulle vilja åka dit och uppleva den miljön och atmosfären.

Jag har alltid velat åka till Gotland. Det finns flera deckarserier som utspelar sig på Gotland, bland annat Mari Jungstedts böcker, Anna Janssons böcker och Håkan Östberghs böcker. Alla har jag slukat och fascinerats av miljöbeskrivningarna.

Bohuslän är en annan plats jag skulle vilja besöka, bland annat för öarna, fästingarna, klipplandskapen, solen och fiskelägena. Ann Rosmans historiska deckarromaner, som jag tycker är jättebra, utspelar sig ju i Marstrand och de har definitivt bidragit till att jag vill åka dit. Camilla Läckbergs böcker har jag däremot inte läst så många av, men de utspelar sig ju i Fjällbacka.

En kommentar till Tematrio: Litterära fantasier