Baka med Linus

Baka med Linus : vinnare av Hela Sverige bakar 2015Brukar ni följa Hela Sverige bakar? Det gör jag, jag älskar ju att baka själv, så det tv-programmet är en stor favorit hos mig. Varje år får vinnaren ge ut sin egna bakbok. I år vann Linus Larsson. Det kändes extra kul, dels  för att han är den första manliga vinnaren och dels för att han bor i Hälsingland, precis som jag. Nu har hans bakbok kommit. Den heter Baka med Linus och är utgiven av Bonnier Fakta.

Baka med Linus innehåller sju kapitel: Småkakor och croissanter, Klassiker med nya smaker, Matiga och mättande bröd, Chokladfavoriter, Fint till festen, Spritsskola samt Tips, tricks och nödvändiga ting. Som ni ser på kapitlens namn så täcker boken allt ifrån småkakor till bullar, tårtor och bröd. Dessutom finns det gott om tips och råd för hemmabagaren. Här finns bakverk som Linus bakat i Hela Sverige bakar, men han delar också med sig av bakverk från hans barndom och familjerecept. I boken finns både klassiker och nyskapande recept, liksom klassiker med nya smaker. Det finns alltså något för alla smaker. Likaså finns det både enklare och mer komplicerade recept, så boken passar alla hemmabagare oavsett kunskapsnivå. Baka med Linus är alltså en bra presentbok för alla som gillar att baka.

Själv blev jag sugen på att baka krämkaka (som Linus alltid åt på skolavslutningen på ett café i Söderhamn och nu har han fått originalreceptet till sin bok!), blåbärspaj med vit choklad- och kardemummatäcke, Cheddar- och chilibröd, Opera cake, Himmelsk kladdkaka, Lyxiga chokladbollar, Salt choklad- och kolapaj och många andra spännande bakverk.

Baka med Linus finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.