Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

november 2019
M T O T F L S
« okt    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Boktolva 2016

Redan 2010 startade Enligt O en utmaning som hon kallade för Boktolvan. Det handlade om att hon skulle försöka läsa böcker av 12 nya författare som hon aldrig hade läst något av innan. Sedan dess har den utmaningen spridit sig runt bland bokbloggarna och än idag är det många bokbloggare som i början av varje år skriver ner 12 eller fler författare som de vill upptäcka under det kommande året.

Själv har jag inte deltagit i någon Boktolva ännu, men i år blev jag sugen. Så här kommer min lista på författare jag gärna vill upptäcka under 2016. Författare som är helt nya för mig.

 • Emelie Schepp
 • Liselotte Roll
 • Jenny Rogneby
 • Martin Melin
 • Jenny Åkervall
 • Moa Herngren
 • Jaqueline Wilson
 • Sally Green
 • Elin Olofsson
 • Martina Haag
 • Salla Simukka
 • Kerstin Lundberg Hahn

Exakt tolv författare blev det. Det som slog mig när jag skrev listan var att trots att jag har så himla många olästa böcker så är de flesta av böckerna skrivna av författare som jag tidigare har läst böcker från. Intressant att upptäcka detta faktiskt. Kanske är det så att en Boktolva är precis vad jag behöver varje år för att utmana min läsning lite grann.

Vilka fler kör en Boktolva 2016?

3 kommentarer till Boktolva 2016

 • Monika skriver:

  Martina Haag är den enda jag läst av dessa och det var nog inte riktigt min typ av bok. Emelie Schepp är jag sugen på att läsa, kanske blir det i år, kanske något annat år 🙂

 • Tant Augusta skriver:

  Jo, tänkte nog köra en Boktolva jag också. Har inte ställt samman den än, men snart så 🙂

 • Bokdamen skriver:

  Jag har också tänkt köra Boktolvan, har inte sammanställt listan ännu, men den är på g 😉