Vinter med Kulturkollo #löfte

Dagens ord i Vinter med Kulturkollo är #löfte. De senaste dagarna har mycket handlat om att avsluta det gamla året och förbereda för det nya året. Jag ger väl inte direkt nyårslöften, men däremot har jag många mål och planer inför det nya året. De kan sammanfattas under några punkter:

  • Jag ska ta hand om mig själv bättre. I det ingår att gå ner i vikt, tänka på vad jag äter och röra på mig mer, men också att unna mig själv mer egen tid, mer tid för läsning och annat som jag mår bra av samt skapa en bättre balans mellan jobb, skola, familj, måsten och mig själv. Försöka stressa mindre!
  • Skolan ska jag fortsätta med och hoppas på att fortsätta klara alla delkurser med högsta betyg som jag har gjort hittills. När det gäller jobbet så handlar det mycket om att skapa en balans och försöka prioritera de uppdrag som jag tycker är roligt och som också är välbetalda, istället för att tacka ja till allt (jag är egenföretagare)
  • Jag ska satsa mer på bloggen och läsandet. Fortsätta med de roliga utmaningarna som jag har påbörjat och fortsätta delta i sådant som Lyrans tematrio och Kvinnoalfabetet. Jag ska också ta itu med alla högar med olästa och obloggade böcker. Jag ska också ge mig själv mer utrymme för skrivandet som är ett av mina största intressen som har legat på is de senaste åren.
  • Rensa i röran ska jag ta itu med igen i år. Gå igenom hela huset allt eftersom och rensa, strukturera, organisera. Jag kommer att följa dels Förvaringsdrottningens utmaning på internet med ett uppdrag per vecka och dels boken Rensa ut & lev lättare som också har ett uppdrag i veckan att ta itu med.
  • Jag ska äntligen försöka ta itu med att skapa fotoböcker till barnen.
  • Och fixa deras lekstuga.

Det kanske låter som mycket, men det här är saker som jag har påbörjat under en längre tid och jag ska försöka skapa en bra struktur så att allt känns roligt och inte bara som måsten.

2 thoughts on “Vinter med Kulturkollo #löfte

Comments are closed.