Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vinter med Kulturkollo #mörker

Dagens ord i Vinter med Kulturkollo är #mörker.

Jag väljer att skriva om Hjärtats mörker, som är den tredje delen i serien om polisen Johan Axberg och läkaren Erik Jensen. Det är Jonas Moström som har skrivit denna deckarserie och nu har det kommit ut totalt åtta delar tror jag. Dessutom har författaren börjat skriva på en ny serie med psykiatrikern Nathalie Svensson i huvudrollen, och tydligen ska båda dessa deckarserier knutas ihop i den andra delen av den nya serien.

Tillbaka till Hjärtats mörker då. Boken inleds med att två småkillar hittar en död kvinna vid ett motionsspår och boken är såväl nagelbitande, som välskriven. En riktig sträckläsarbok, precis som de övriga delarna i serien. Det som är extra spännande med den här deckarserien är att den utspelar sig i Sundsvall, vilket bara ligger 10 mil från mig och jag har besökt staden många, många gånger. I just denna bok figurerar även Höga Kusten, som är en oerhört vacker del av Sverige, där jag har hyrt hus i ett år, och som mitt hjärta klappar lite extra för.

2 kommentarer till Vinter med Kulturkollo #mörker