Vinter med Kulturkollo #mörker

Dagens ord i Vinter med Kulturkollo är #mörker.

Jag väljer att skriva om Hjärtats mörker, som är den tredje delen i serien om polisen Johan Axberg och läkaren Erik Jensen. Det är Jonas Moström som har skrivit denna deckarserie och nu har det kommit ut totalt åtta delar tror jag. Dessutom har författaren börjat skriva på en ny serie med psykiatrikern Nathalie Svensson i huvudrollen, och tydligen ska båda dessa deckarserier knutas ihop i den andra delen av den nya serien.

Tillbaka till Hjärtats mörker då. Boken inleds med att två småkillar hittar en död kvinna vid ett motionsspår och boken är såväl nagelbitande, som välskriven. En riktig sträckläsarbok, precis som de övriga delarna i serien. Det som är extra spännande med den här deckarserien är att den utspelar sig i Sundsvall, vilket bara ligger 10 mil från mig och jag har besökt staden många, många gånger. I just denna bok figurerar även Höga Kusten, som är en oerhört vacker del av Sverige, där jag har hyrt hus i ett år, och som mitt hjärta klappar lite extra för.

2 thoughts on “Vinter med Kulturkollo #mörker

  1. Jag har faktiskt inte läst någonting av Moström ännu men har hört så mycket positivt om hans böcker att jag blir sugen.

  2. Jag har inte fastnat för den här serien. Vi kom liksom inte överens från början …

Comments are closed.