Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

april 2020
M T O T F L S
« mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

#tillsammans #utanför

#tillsammans #utanför#tillsammans #utanför är en minst sagt aktuell och brännande bok som handlar om gemenskap och utanför, inte bara i skolan utan också på fritiden och på sociala medier. Boken handlar om Hilde som ofta känner sig osynlig. Hon blir inte mobbad eller retad, men hon är inte heller någons förstahandsval. Hon duger bara om någons bästis är sjuk, då fungerar hon som reservkompis. Annars är hon osynlig och måste tjata om att få vara med på rasterna. Hilde följer klasskompisarna Lovisa och Hedda både på deras blogg och på Instagram. De kallar varandra för ”bästaste” och ”finaste”. De visar också upp allt de gör tillsammans och allt de shoppar tillsammans. Hilde blir mer och mer avundsjuk. En dag skriver hon en elak kommentar på bloggen och hon signerar kommentaren med Maja. Det är som ett monster flugit i henne. Monster-Maja tog över. Det blir fler och fler kommentarer fram tills den dag hon blir upptäckt. Men som tur är så finns det också något positivt. Hon får en vän också. Någon egen som hon kan kalla för bästis. Som alltid vill vara med just henne. I första hand.

Det här är en kort bok, den är bara på ungefär 65 sidor med stor text och mycket luft. Boken är därför väldigt lättläst och fungerar därmed bra att läsa i en klass. Längst bak finns också frågor om mobbing och nätbeteende, att fundera över eller diskutera kring, och det finns också tips på länkar där man kan läsa mer om man vill. Jag tycker att boken var väldigt bra. Den har ett tilltal som gör att man känner starkt med Hilde och får en stor förståelse för hur hon tänker och hur hon agerar. Man kan absolut läsa den här boken på egen hand, för den innehåller en fin och tänkvärd berättelse. Men allra bäst tror jag att den kommer till sin rätt att läsa och jobba med i en klass. Boken vänder sig till barn mellan cirka 9-12 år.

#tillsammans #utanför är skriven av Camilla Gunnarsson och utgiven av Idus förlag. Den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.

En kommentar till #tillsammans #utanför

  • Camilla skriver:

    Roligt att du gillar boken! Tog mig friheten att länka till inlägget på min facebook-sida och hemsida! Glada hälsningar från författaren…