Veckans bokbloggsfråga – Vecka 19

Veckans bokbloggsfragaMånadens tema i min utmaning Temaläsning 2016 är barnböcker. Ett väldigt brett tema förstås. Jag läser själv väldigt mycket för mina barn. Dessutom gillar jag att läsa barnböcker för min egen skull också, dels för att hålla mig uppdaterad eftersom jag pluggar till bibliotekarie och jobbar extra på bibliotek, och dels också för att jag faktiskt får en viss behållning av att läsa riktigt bra barnböcker. Denna Veckans bokbloggsfråga handlar därför förstås om barnböcker.

Såhär fungerar det:

  1. Jag lägger ut en ny fråga varje vecka (företrädesvis på måndagar).
  2. Du svarar på frågan i din egen blogg.
  3. Du länkar till ditt svar i kommentarerna till mitt frågeinlägg.

Här kommer Veckans bokbloggsfråga:

Vad är ditt förhållande till barnböcker nu som vuxen? Händer det att du läser barnböcker för din egen skull (att du läser för barnen räknas inte)? Hur tänker du då när du väljer ut vilka barnböcker du vill läsa? Har du några tankar kring barnböcker att dela med dig av, kanske några favoriter från barndomen, eller några reflektioner kring dagens barnboksutgivning? 

17 thoughts on “Veckans bokbloggsfråga – Vecka 19

  1. Intressant fråga! Jag skall absolut besvara den med ett inlägg i min blogg med länk härifrån senare i kväll. Jag har några tips på böcker som är väldigt underskattade men fantastiska för både vuxna och barn i mina barns ålder, 10-11. Jag läste enormt mycket som barn, men jag upplever ändå att mina barn kommit längre i sin läsutveckling än vad jag hade gjort i samma ålder. Mer om allt detta senare, nu måste jag hämta barn i skolan 🙂

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: