Min pinsamma familj

Min pinsamma familj på cirkus  Min pinsamma familj på bio 

Min pinsamma familj är en lättläst barnboksserie av Bettina Johansson, Sara Berg och Karin Frimodig utgiven av Olika förlag. De tre olika delarna heter Min pinsamma familj på kalas, Min pinsamma familj på cirkus och Min pinsamma familj på bio.

Det som är roligt med de här böckerna är att de är fulla med pinsamma vuxna överallt! Det är en mormor som pruttar och busvisslar på cirkusen, en mamma som skrattar högt på bion och en hel pinsam familj som gömmer sig under fiskdammen på ett kalas!

Eftersom böckerna är utgivna på Olika förlag är böckerna också normkreativa – det finns personer med olika hudfärg och utseenden, familjer som inte ser ut som den traditionella kärnfamiljen och kvinnor som får ta plats. Illustrationerna av Bettina Johansson är inte bara normbrytande utan också färgsprakande, humoristiska, lekfulla och uttrycksfyllda. Texten är skriven i versaler, så det är böcker som vänder sig till nybörjarläsarna. Det är kort, enkel, och väldigt rolig text. Böckerna fungerar också mycket bra som högläsning eller att läsa tillsammans där man kanske läser varannan sida eller liknande.