Superhjälteprinsessan

Superhjälteprinsessan (inbunden)  Superhjälteprinsessan, mamman och bebisen (inbunden)

Superhjälteprinsessan är en bilderbok av Emily Joof med bilder av Åsa Gilland. Den handlar om Thandi som är bjuden på kalas och det bästa av allt är att man ska komma som prinsessa eller superhjälte. Hon funderar på vilken hon ska vara, kanske världens starkaste Pippi eller snöprinsessan Elsa? Men hennes kompisar säger att det inte går, för Thandi är inte lik någon av dem. Nu tycker Thandi inte ens att det känns kul att gå på kalaset. Tur att hennes mamma får en idé…

Den här boken handlar om igenkänning, representation och identitet, men också om att upptäcka nya superhjältar och om rätten att få vara den man vill.

I Superhjälteprinsessan, mamman och bebisen har Thandi fått ett litet syskon. Thandi tycker fortfarande att det är jätteroligt att klä ut sig och vara superhjälteprinsessa. Men nu säger mamma att hon måste leka tyst när bebisen sover. Och när Thandi busar ropar mamma att hon måste vara försiktig med bebisen. Hur ska en superhjälteprinsessa kunna leka när man knappt får göra någonting?

I den här bilderboken skildras hur livet vänds upp och ner när man får ett syskon. Det handlar om anpassning till den nya situationen, men också om det äldre barnets rätt till lek och att vara sig själv trots bebissyskon och trötta mammor.

Båda böckerna är varma och kärleksfulla med färgglada, detaljrika, fantasifyllda bilder, perfekt för att läsa om och om igen.