11 frågor

Jag har blivit utmanad av Boktjuven. Här är reglerna för utmaningen, men jag tänker inte utmana vidare eftersom jag dels befinner mig på resande fot och dels tycker att denna utmaning redan har cirkulerat runt bland de bloggar jag läser.

Regler:
– Har du blivit utmanad så ska du svara på de 11 frågor din utmanare gett dig och posta på din blogg!
– Välj sedan 11 nya att utmana och länka i ditt inlägg.
– Hitta på 11 nya frågor till dem!

1. Viken är din favorit TV-serie? Jag är svag för Familjen Annorlunda, ett program jag ser på med skräckblandad förtjusning. Lyxfällan, 112 och Sjukhuset ser jag också på emellanåt.
2. Vilken bok retar du dig mest på slutet? Kommer inte på någon specifik bok just nu, men jag gillar inte olyckliga slut och jag gillar inte böcker där inte trådarna knyts ihop på slutet.
3. Vilken bok önskar du mest att det var du som hade skrivit? Böckerna om Harry Potter, tänk vilka succéböcker det blev!
4. Vad är ditt dröminriktning på bokmässan? (Får, men behöver inte vara länder. Du är boss.) Jag har aldrig varit på Bokmässan och har heller ingen koll på vilka teman som varit tidigare. Men kanske deckartema eller barnbokstema.
5. Vilket var din favoritbok när du var liten? Det var många serier som jag läste om och om igen, till exempel serien om Britta och Silver (Lisbeth Pahnke), serien om Lilla huset på prärien (Laura Ingals Wilder), Agnes Cecilia och Tordyveln flyger i skymningen (Maria Gripe), Bröderna Lejonhjärta m.fl av Astrid Lindgren, Häxorna m.fl av Roald Dahl och många, många fler.
6. Vilken fiktiv karaktär påminner mest om dig? Det var en bra fråga… jag vet faktiskt inte.
7. Vilket är det konstigaste klädesplagg du har i sin garderob? Jag är en ganska tråkig person när det gäller kläder. Mycket klassiska kläder, mycket svart. Men en sak som sticker ut är en kofta som min farmor har stickat. Den är jätteläcker och skulle vara skitsnygg trots att det är mååånga år sedan hon stickat den åt sig själv. Tyvärr är den för liten för mig.
8. Hur många böcker av kiosklitteratur-typ har du läst? Ingen aning, men jag har läst min beskärda del. Dock är det ingen genre jag gillar egentligen.
9. Vad väljer du av 1) En djup, men svårförståelig bok 2) En lättläst bok med uppenbar handling. Både och kan jag tänka mig, beroende på humör.
10.Vem av följande bilderbokskaraktärer skulle du helst vilja ha som ditt barn:
     Alfons,Max, Lilla Anna eller Ellen? Vet inte. Ellen kanske, eller Lilla Anna.
11.Vilken bok ångrar du (mest) att du läste? Ingen aning, kanske alla de böcker där man egentligen inte alls tycker om boken men ändå fortsätter läsa av någon outgrundlig anledning. Jo, nu kom jag på en bok: Flickan och skulden av Katarina Wennstam. Det är snart två år sedan men jag mår ändå dåligt när jag tänker på några av de autentiska fall som hon nämnt i sin bok angående våldtäkter.

 

One thought on “11 frågor

Comments are closed.