Din guide till wellness

Din guide till wellness : kom i livsbalansAnnette Lefterow är en ledande expert inom wellness, hälsoprofil och författare. Med 30 års erfarenhet som pedagog inom träning, yoga, hälsa och dans har hon utvecklat en egen hälsofilosofi, Lefterow-metoden, som förenar yoga, pilates, meditation, träning, mat, ayurveda, spa och dans. Hon har gett ut flertalet träningsfilmer och böcker samt ett TV-format, Wellness-skolan. Hennes företag Wellness by Lefterow driver en digital hälsoplattform, Lefterow.com, med wellness online för privatpersoner och företagskunder samt arrangerar utbildningar i Lefterow tränings- och wellnesskoncept.

Din guide till wellness är en bok som kombinerar traditionell och innovativ hälsa. Innehållet vänder sig till en bred målgrupp och innefattar några av världens mest populära träningsformer och hälsofilosofier. Yoga, pilates, meditation och ayurveda är fyra av åtta delar i boken som alla toppar hälsotrenderna på den globala marknaden. Mat som medicin, träning i vardagen, självbehandling med spa och dans som motion kompletterar de åtta delar som tillsammans utgör Lefterow-metoden. Redan i förordet presenterar Lefterow sin filosofi:

Yoga varje dag

Pilates i din ryggrad

Meditation i varje andetag

Ayurveda för din klarhet

Mat som medicin

Träning som fungerar

Spa som är bra

Dans som ger adrenalin och glädje

Boken är en wellnessguide, tänkt att ge redskap att vägleda läsaren till bättre balans och samtidigt inspirera andra på vägen. Till hjälp får läsaren också ett medlemskap i Lefterows digitala gemenskap. Den digitala versionen av boken ger läsaren möjlighet att komplettera sina kunskaper inom wellness med filmade fördjupningar i utvalda kapitel, yoga online, pilates online, filmade kurser ibland annat ayurveda och träning med redskap i hemmet. Här erbjuds även dagens wellnesstips, wellness-podden, meditation och andra digitala mervärden.

Din guide till wellness tar upp var och en av de åtta delar som är centrala för Lefterows filosofi i egna kapitel. Men här tas också andra ämnen upp, så som wellness economy och wellness management. Dessutom finns det avsnitt för barnens wellness och för wellness mitt i livet, vilket gör att boken passar för en bred målgrupp och räcker länge. Man kan återkomma till den i olika skeden i livet för att bli inspirerad. Boken är snyggt formgiven och känns lyxigt påkostad. Som inspiration och guide fungerar den väl, men den som redan är insatt och hälsointresserad lär känna att boken mest bara skrapar på ytan.

Boken är utgiven av Bladh by Bladh och finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris och på Bokus.