14 år till salu

Jag har precis läst ut årets mest skrämmande bok. Då menar jag inte skrämmande som i skräck eller rysare. Då menar jag skrämmande eftersom det som händer huvudpersonen kan hända vem som helst.

Tessan är 14 år och blir våldtagen på väg hem från stallet. Hon väljer att inte berätta för någon om våldtäkten utan tar istället på sig all skuld själv. Hon får ångest och mår väldigt dåligt av det som hänt. Efter en tid börjar hon sälja sex. Allt är ju ändå redan förstört. Hon gör det för att straffa sig själv och för att lindra ångesten. Precis som andra tjejer kan skära sig, hetsäta eller svälta sig.

Det som är mest skrämmande med den här boken är just det där att det kan hända vem som helst. Tessan levde ett välanpassat liv innan våldtäkten, hon hade mamma, pappa och syskon, det gick bra i skolan, fritiden tillbringades i stallet. Det är en otroligt viktig bok som borde läsas av alla unga, alla föräldrar och alla som på något sätt kommer i kontakt med ungdomar. I slutet av boken finns många bra tips och råd om man känner någon som prostituerar sig och vad man kan göra för att hjälpa den personen.
14 år till salu är skriven av Caroline Engvall och jag läste pocketversionen som är utgiven av Pocketförlaget.

2 thoughts on “14 år till salu

  1. Hej hej!

    Det är bara jag som smyger omkring här 😉

    /din hemliga boktomte

  2. Tack snälla för att du läst vår bok. Det värmer både mig och Tessan.

Comments are closed.