Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Min första faktabok om bilar

Min första faktabok om bilarMin första faktabok om bilar är just det – en enkel faktabok för den som är intresserad av fordon av olika slag. Här presenteras personbil, husbil, racerbil, lastbil, olika utryckningsfordon och många fler fordon. Läsaren får veta vad olika detaljer på bilarna heter och hur de ser ut. Man får också veta vad några vägskyltar betyder, vad man gör på en bilverkstad och på en mack, och vad som behövs för att bilen ska kunna köras. Boken är upplagd som en vanlig bilderbok med bilder på hela uppslagen och en kort, enkel text på varje sida eller uppslag. Trots att detta är en faktabok går det bra att läsa den som en vanlig bok. Illustrationerna är välgjorda med fina klara färger och det finns många detaljer att försjunka i. Boken är både intressant, lärorik och humoristisk på samma gång. Dessutom uppmuntrar den till att studera detaljer och räkna alla fordon. Min första faktabok om bilar är helt enkelt en guldgruva för alla nyfikna små fordonsälskare.

Min första faktabok om bilar är skriven och illustrerad av Anders Nyberg. Den är utgiven av Bonnier Carlsen och finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller Bokus.