Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

februari 2020
M T O T F L S
« jan    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Första sagoskatten Djur

Bildresultat för första sagoskatten djurFörsta sagoskatten – Djur är en innehållsrik antologi där alla berättelser handlar om djur. Såväl riktiga djur som låtsasdjur. Här kan man läsa om välbekanta Mamma Mu och grisen Benny, men också om lejonet Leopold, bullterriern Rosa och många, många fler. Här finns nämligen berättelser, verser, sagor och ramsor från många av Sveriges mest kända barnboksförfattare. Boken är rikt illustrerad av några av våra mest älskade barnboksillustratörer. Här blandas olika stilar, olika karaktärer, olika slags berättelser till en härlig antologi som passar såväl stora som små. Bidrag finns från exempelvis BArbro Lindgren, Charlotte Ramel, Sarah Sheppard, Lisen Adbåge, Astrid Lindgren, Lena Sjöberg, Pija Lindenbaum, Jujja Wieslander och Lennart Hellsing. Första sagoskatten – Djur är utgiven av Rabén & Sjögren.

I serien Första sagoskatten finns även andra antologier, en med ramsor och visor och en med jultema. Antologier och samlingsvolymer är perfekta presenter, till exempel till dop och födelsedagar. Eftersom böckerna innehåller berättelser på olika nivåer kan de växa med barnet och räcker därför länge.