Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Fy vad äckligt!

Fy, vad äckligt!Tycker du att långa rapar är roliga eller äckliga? Springer du för livet när du hör någon prutta eller stannar du kvar och försöker fisa högre? Kräks du nästan när någon petar sig i näsan? Oavsett om du tycker att det är spännande eller äckligt med saker som kommer från kroppen kan du lära dig mer om dem i boken Fy vad äckligt! Det här är en bilderbok som tar upp alla de roliga, spännande, intressanta, fascinerande och kanske ibland också äckliga saker som kommer från kroppen: snor, kiss, svett, spyor, pruttar, bajs och mycket mer. För den som fascineras av detta är det här en bok att verkligen grotta ner sig i och fördjupa sig i.

Här får man veta allt man vill veta – och inte vill veta – som att man sväljer några deciliter snor om dagen, att alla människor pruttar ungefär en gång i timmen, att blåvalars vaxproppar blir lika långa som linjaler, att barn inte luktar svett, att maskar och bläckfiskar kan ha rosa, grönt och blått blod och att björnars bajs kan vara prickigt. Längst bak i boken finns ett äckeltest – man får gissa vilka saker som hör ihop och vem som gjort vad. Det här är ingen bok att läsa precis innan man ska äta lunch. Men det är en intressant, rolig och underhållande bok för alla vetgiriga kids som tycker att bajs, pruttar och snor är oerhört spännande.

Fy vad äckligt är utgiven av Rabén & Sjögren. Boken är skriven av Anna Hansson och illustrerad av Johanna Kristiansson. Den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris och på Bokus.