Fy vad äckligt!

Fy, vad äckligt!Tycker du att långa rapar är roliga eller äckliga? Springer du för livet när du hör någon prutta eller stannar du kvar och försöker fisa högre? Kräks du nästan när någon petar sig i näsan? Oavsett om du tycker att det är spännande eller äckligt med saker som kommer från kroppen kan du lära dig mer om dem i boken Fy vad äckligt! Det här är en bilderbok som tar upp alla de roliga, spännande, intressanta, fascinerande och kanske ibland också äckliga saker som kommer från kroppen: snor, kiss, svett, spyor, pruttar, bajs och mycket mer. För den som fascineras av detta är det här en bok att verkligen grotta ner sig i och fördjupa sig i.

Här får man veta allt man vill veta – och inte vill veta – som att man sväljer några deciliter snor om dagen, att alla människor pruttar ungefär en gång i timmen, att blåvalars vaxproppar blir lika långa som linjaler, att barn inte luktar svett, att maskar och bläckfiskar kan ha rosa, grönt och blått blod och att björnars bajs kan vara prickigt. Längst bak i boken finns ett äckeltest – man får gissa vilka saker som hör ihop och vem som gjort vad. Det här är ingen bok att läsa precis innan man ska äta lunch. Men det är en intressant, rolig och underhållande bok för alla vetgiriga kids som tycker att bajs, pruttar och snor är oerhört spännande.

Fy vad äckligt är utgiven av Rabén & Sjögren. Boken är skriven av Anna Hansson och illustrerad av Johanna Kristiansson. Den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris och på Bokus.