Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Inget händer – Allting händer

Allting händer!    Inget händer

Anders Holmer har skapat två bilderböcker som hänger ihop: Allting händer respektive Inget händer.

Allting händer är arkitekten och bildkonstnären Anders Holmers debutbok. Det är en bilderbok på rim fylld av ordpoesi där tankarna går till Lennart Hellsings ordlekar. Här händer allt möjligt, det är liv och rörelse på varje uppslag. Varje uppslag är också sitt alldeles egna. Det finns ingen kronologisk handling, utan man kan i lugn och ro läsa ett uppslag här och var och verkligen försjunka i det, istället för att hasta vidare till nästa sida. Här får fantasin fritt spelrum och det är bara att hänga med på allt som händer.

Den självklara uppföljaren till Allting händer är förstås Inget händer. I Inget händer så händer det ingenting. Ingenting alls. Absolut INGET händer. Fast det är ju förstås inte sant. När inget händer så händer det ju i själva verket en himla massa saker. Här är det precis som i debutboken också massor av såväl ord- och språkglädje som bildglädje. Originella verser, ordlekar och spännande associationer ackompanjerade av färgsprakande illustrationer.

Jag tänker att böckerna skulle passa perfekt på förskolan eftersom det finns hur mycket som helst att samtala kring de myllrande illustrationerna. Anders Holmer ligger också bakom den augustnominerade bilderboken Regn som jag recenserat här och som också inbjuder till samtal och vidare tolkning. Bilderböckerna Allting händer och Inget händer finns att låna på biblioteket eller att köpas på Adlibris (här och här) eller på Bokus (här och här).