Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

december 2019
M T O T F L S
« nov    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Robinson Crusoe

Till min glädje har det kommit en ljudinspelning av klassikern Robinson Crusoe (Rabén&Sjögren). Uppläsare är Torsten Wahlund och inspelningen är dryga nio timmar lång. Jag såg fram emot den här ljudboken därför att jag minns den från när jag var liten. Eftersom jag hade så höga förhoppningar var jag rädd att bli besviken. Men det blev jag faktiskt inte. Den var fortfarande spännande. Jag tror att den här ljudboken kommer att passa min nio år gamla dotter perfekt.

De flesta vet nog historien i stora drag. Robinson Crusoe spolades som enda överlevande upp på en öde ö. Ensam var han tvungen att försöka hitta på sätt för att överleva. Han levde i ett med naturen. Jagade, odlade och gjorde sina egna kläder. Varje dag spanade han efter skepp i hopp om en räddning. I många många år levde Robinson ensam på ön.

Historien om Robinson Crusoe är lika spännande idag. Jag tror att barn av idag håller med om det.