Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Listan

För ett bra tag sedan fick jag Listan av E. Lockhart (Rabén & Sjögren) som recensionsex. Jag började läsa den, men kom aldrig in i boken. Nu har jag gett den flera chanser, men jag lyckas inte ändå. Det är inte något för mig helt enkelt.

Listan handlar om Ruby, snart 16 år, som hamnat hos en terapeut efter att ha haft 5 panikångestattacker på 10 dagar. Hos terapeuten tvingas hon bena ut vad som oroar henne (förutom det faktum att hennes pojkvän gjort slut och blivit ihop med hennes bästis istället, att hon tappat alla sina vänner, behandlas som en slampa och körde totalt på förra matteprovet). Listan är i Rubys fall en förteckning på alla killar hon har kysst eller skulle vilja kyssa. Alla killar har sin historia och Ruby går igenom en efter en och berättar för sin terapeut om killarna. Det är alltså egentligen ingenting som händer i boken, utan Ruby berättar bara om saker som har hänt, olika historier utan någon synlig röd tråd. Vissa historier är roliga, andra bara tråkiga och konstiga. Nu läste jag förvisso inte ut boken, men jag undrar fortfarande vad hennes gamla pojkvänslista har med hennes panikångest att göra. Nej, detta är ingen bok jag rekommenderar.